Zoë Soraya Klunder pakt brons op WK sambo-worstelen

Midwolda - Zoë Soraya Klunder pakt in Tbilisi, Georgië, een bronzen plak op het WK youth & juniors sambo-worstelen.

Vooraanstaande worstellanden als Oezbekistan, Mongolië, Oekraïne, Armenië, Roemenië, Litouwen, maar ook landen uit centraal Amerika als Costa Rica en natuurlijk Rusland waren vertegenwoordigd met hun worstelkampioenen.

Afgelopen donderdagavond was de officiële loting en trok Zoë, die uitkomt in de categorie youth tot 65 kilogram, de 'zware kant', waar ook de Russische wereld- en Europees kampioen Anastasiia Goncharova in werd geloot.

Vrijdag was het zover en moest Zoë starten tegen de Oezbeekse kampioen Shokista Amirova. Zoë startte geweldig sterk en dominant. Ze won met 8-0.

Zoë moest vervolgens in de halve finale aantreden tegen Anastasiia Goncharova, die te sterk bleek. Uiteindelijk zou Goncharova haar WK-totel prolongeren.

Nicole Azofeifa Castro

In de strijd om het brons moet de atleet uit Midwolda het opnemen tegen de kampioen uit Centraal Amerika, Nicole Azofeifa Castro uit Costa Rica. Zoë begon sterk dominant door de Costa Ricaanse direct vol weg te tillen en te werpen en binnen luttele seconden voor kwam te staan. Ze won uiteindelijk met 10-2.