Kerk en MuziekCaroussel 2018 doet Oude Pekela aan

Oude Pekela - Stichting Oude Groninger Kerken verzorgt dit najaar, samen met het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde oude Groninger kerken. Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestigen zij de aandacht op het rijke cultuurhistorisch verleden van de provincie Groningen.

In zes Oost-Groninger kerken brengen veelal musici uit het VKSO een gevarieerd en breed programma: ‘Kerk en MuziekCaroussel’. Variërend van kamermuziekensembles, tot het voltallig VKSO symfonieorkest, worden eeuwenoude stenen tot klinken gebracht.

In de namiddag van 21 oktober is het derde concert in deze uitzonderlijke reeks met mezzosopraan Hanneke Tichelaar en bariton Roele Kok. Medewerking wordt verleend door pianist Jan de Roos.

Gerald Finzi

Op het programma staan werken van onder andere Mahler, Brahms, Britten en Quilter. Ook liederen van één van de meest gewaardeerde Britse componisten van de 20e eeuw, Gerald Finzi, komen luisterrijk aan bod.

Het concert op zondag 21 oktober vindt plaats in de kerk aan de Hendrik Westerstraat 14 in Oude Pekela, aanvang 16.00 uur.

De entree is 12,50 euro; kinderen tot en met 12 jaar betalen 7,50 euro.

Meer informatie

Meer informatie op www.vkso.nl, www.protestantsegemeenteoudepekela.nl of www.sogk.nl