Doe de postcodevogelcheck en ontdek welke vogels in jouw wijk leven

Winschoten - Vetbollen vol met bungelende koolmezen, zingende merels, kwetterende roodborstjes; een groene tuin is een toevluchtsoord voor vogels. Maar hoe krijg je ze nu eigenlijk naar jouw tuin? Mijnvogeltuin.nl van Vogelbescherming Nederland geeft daarop antwoord. Doe de postcodevogelcheck, ontdekt welke vogels bij jou in de buurt leven en wat je kunt doen om ze naar jouw tuin te lokken.

Via mijnvogeltuin.nl van Vogelbescherming Nederland kun je nu zelf ontdekken welke vogels in jouw buurt leven. Door simpel je postcode in te voeren, zie je tien van de meest voorkomende vogels in jouw wijk. Kies hiervan vijf soorten die je graag in jouw tuin ziet verschijnen. Je krijgt dan tips op maat hoe je ze naar de tuin kunt krijgen en kunt houden.

De ene vogel is de andere niet
Alle vogels zijn verschillend en geen tuin is hetzelfde; waar de ene vogel voor warm loopt, haalt de andere zijn snavel op. Meesjes eten veel rupsen, merels zijn verzot op wormen en fruit en vinken zijn dol op zaadjes. Wanneer je een vogelvriendelijke tuin wilt, kun je er dus het beste voor zorgen dat er voor elk wat wils is, zodat je het jaar rond van verschillende vogels kunt genieten.

Meer informatie op www.mijnvogeltuin.nl