ANWB AutoMaatje Westerwolde

Wedde - De Stichting Op-StapBus, die in de gemeente Westerwolde al rijdt met 3 van haar 8 bussen voor dagvervoer en personenbussen voor uitstapjes , start woensdag 7 november om 14.00 uur met een feestelijke eerste rit in de Dorpstraat in Wedde met ANWB AutoMaatje.

De opening wordt verricht door Harry Brunen, wethouder van Westerwolde, bij het gemeentehuis. Het ANWB AutoMaatje is voor de provincie een nieuwe aanpak waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobielebuurtgenoten weer actief laten meedoen in in de maatschappij. gehoopt wordt dat andere gemeentes in de provincie snel volgen.

Minder mobiele mensen

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje Westerwolde toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriend(in).

Westerwolde eerste AutoMaatje in Groningen
ANWB AutoMaatje Westerwolde is een samenwerking tussen de gemeente Westerwolde, Stichting Op-StapBus en ANWB en veel vrijwilligers uit Westerwolde. ANWB AutoMaatje is opgericht in december 2016 en binnen 8 maanden al actief in 17 gemeenten in Nederland. Westerwolde is de eerste in de provincie Groningen. Eind 2018 zullen er landelijk meer dan 30 plaatsen actief zijn met ANWB AutoMaatje.

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje Westerwolde belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Westerwolde (085-0710402). De coördinator van ANWB Automaatje Westerwolde koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gerekend.

Contact

Inwoners van Westerwolde die graag deelnemer of vrijwilliger willen worden bij ANWB AutoMaatje Westerwolde kunnen contact opnemen met Automaatje Westerwolde via 085-0710402 of automaatje@opstapbus.nl.