Politie heeft het druk met controle witte busjes

Winschoten - De politie heeft het de laatste tijd druk met het controleren van inzittenden van witte busjes. Dat laat Politie Oldambt weten op haar Facebookpagina.

Zo zou eind september in Oude Pekela een man in een wit busje naar twee meisjes hebben gekeken die dit bij hun ouders melden. Er was geen sprake van strafbare feiten maar agenten hebben wel naar dit busje uitgekeken. 

Begin oktober meldde een 12-jarig meisje dat ze tussen Wedde en Bellingwolde enkele minuten achterna werd gereden door een langzaam rijdend wit busje met daarin twee mannen.

Social media

Berichtgeving over deze melding werd op social media ruimschoots gedeeld en zorgde bij de politie voor meerdere meldingen over witte busjes van verschillende merken en kentekens uit verschillende landen en met verschillende inzittenden. Bijna alle voertuigen van deze meldingen konden gecontroleerd worden. Zo reed de bestuurder van een wit busje enkele minuten achter een groepje fietsende scholieren, wat voor onrust bij hen zorgde. Tijdens controle bleek de man door de smalle weg en tegemoetkomend verkeer de scholieren hierdoor niet in te kunnen halen.

Duits gezin op zoek naar paddestoelen

Inzittenden van de busjes varieerden van hardwerkende (buitenlandse) werknemers, postbezorgers tot aan een Duits gezin dat naar paddenstoelen op zoek was. In alle gevallen bleek er geen sprake te zijn van strafbare feiten

De politie laat weten desondanks alle meldingen serieus te nemen. Wie concrete informatie kan bellen: 0900-8844. Als tip wordt meegegeven het kenteken te noteren of een foto van het verdachte voertuig te maken.