Handel & Nijverheid: 'Sint Maarten niet op zondag'

Winschoten - Pascal Meinders, bestuurslid van Retail Club Winschoten, liet weten dat in de gemeente Oldambt de kinderen op zondag 11 november 'gewoon' bij de deuren langs mogen met hun lampionnetjes, en daags ervoor bij de winkeliers. Volgens Handel & Nijverheid is dit echter niet het geval.

"Sint Maarten wordt in het algemeen nooit op zondag gevierd, vanwege de zondagsrust. De jaarkalender van winkeliersvereniging Handel & Nijverheid is in dit geval leidend", zo wordt gesteld.

"Deze jaarkalender is reeds in december 2017 onder de winkeliers verspreid.  Sint Maarten wordt dit jaar gevierd op zaterdag 10 november."

Meinders in een reactie: "Ik heb er in de gauwigheid niet bij stil gestaan, dan 11 november op een zondag is. Het belangrijkste is natuurlijk dat Sint Maarten een kinderfeest is. We maken er zaterdag 10 november iets moois van."

Verwarring

Handel & Nijverheid vindt dat de uitspraak van Meinders, die zei dat de kinderen op zaterdag 10 november bij de winkels lang mogen met hun lampionnen, voor verwarring zorgt. "Het lijkt alsof kinderen nu zaterdag en zondag kunnen gaan lopen, terwijl dit zeker niet de bedoeling is."

Twee handelsverenigingen

Zoals bekend zijn er in Winschoten twee handelsverenigingen: Handel & Nijverheid en de Retail Club Winschoten.