Klassiek, zigeunermuziek en klezmer in Huis voor de kunst

VEENDAM - Het Sergei Bolotny Trio komt optreden in het Huis voor de Kunst aan de Stationstraat in Veendam. Ze brengen klassiek, zigeunertraditionals, klezmer en meer op 26 oktober ten gehore.

Het Sergei Bolotny Trio brengt een breed repertoire waarin muzikale passie, improvisatie en virtuositeit een belangrijke rol spelen. De musici van dit ensemble spelen eigen bewerkingen van beroemde melodieën van over de hele wereld.

Violist Sergei Bolotny vormt samen met Tim Nobel en Don Hofstee het muzikale trio. Bolotny zelf is afkomstig uit de Oekraïne en prijswinnaar van verscheidene internationale vioolconcoursen. Van 1998 tot 2010 verbleef hij in Wenen waar hij werkte bij verschillende grote orkesten en zich specialiseerde in kamermuziek. In 2010 werd hij benoemd tot 2e plv. concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest (NNO). In Oostenrijk had Sergei al veel succes met zijn klezmergroep 'Klezmatov'. Zijn passie voor lichte muziek wilde hij in Nederland graag voortzetten. Toen hij bij het NNO bassist Tim Nobel leerde kennen ontstond al gauw het idee voor een gezamenlijk ensemble.

Tim Nobel en Don Hofstee kennen elkaar onder meer van de groep 'Romanesca’.

Het concert in Veendam begint om 20.00 uur. De zaal is een half uur eerder open.

Voor meer informatie www.huisvoordekunst.com/evenementen