CGTC lanceert Groninger streektaalmuziek op Spotify

Winschoten - Groninger streektaalmuziek krijgt een plek in de Spotify-muzieklijst Uit alle streken van de Stichting Nederlandse Dialecten (SND).

Streektaalconsulent Henk Scholte van het Centrum Groninger Taal en Cultuur (CGTC) - ook bekend van het streektaal radioprogramma Twij Deuntjes Veur Ain Cent) - en Albert Bartelds, streektaalconsulent van de IJsselacademie in Overijssel, stelden de muzieklijst samen.

De lijst - bestaande uit een mix van (hedendaagse) streektaalmuziek uit Nederland en Vlaanderen - wordt vandaag, woensdag, gelanceerd op het Spotify-kanaal van SND. Dit naar aanleiding van de Week van het Nederlands georganiseerd door de Nederlandse Taalunie. Het is de eerste keer dat de SND een muzieklijst voor de streektaal liet samenstellen.

40 Titels

Uit alle streken is een kennismaking met de streektaalmuziek van nu. In totaal zijn er 40 titels te beluisteren, waaronder Groningstalige nummers van Marlene Bakker en Bert Hadders. Het is de bedoeling dat de Stichting Nederlandse Dialecten regelmatig met nieuwe Spotify afspeellijsten zal komen. De Spotify-link is te vinden op https://www.facebook.com/nederlandsedialecten​