De Groenling in Oude Pekela Verkeersveilige School

Cbs De 7-Sprong, Jenaplanschool Sint Willibrordus en obs Hendrik Wester (samen Bredeschool De Groenling) in oude Pekela zijn herijkt voor het Gronings Verkeersveiligheidslabel.

Dat betekent dat de scholen opnieuw zijn beoordeeld en nog steeds aan de normen voor een ‘verkeersveilige school’ voldoen. De scholen krijgen als beloning een houten leskist met verkeersborden.

Kwaliteitskeurmerk

Het Gronings Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk dat wordt toegekend aan scholen die zich sterk maken voor verkeersveiligheid in en om de school. Scholen die het label eenmaal in bezit hebben, krijgen elke drie jaar een bezoek van Verkeerswijzer Groningen. Bij dat bezoek wordt beoordeeld of de school nog steeds voldoet aan de eisen van het keurmerk.

Op dit moment zijn er 63basisscholen in de provincie Groningen die het verkeersveiligheidslabel hebben. In de gemeente Pekela zijn vier van de zeven scholen in het bezit van het verkeersveiligheidslabel.

Verkeersslachtoffers

Het label wordt uitgereikt onder de verantwoordelijkheid van Verkeerswijzer Groningen. Dit is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Verkeerswijzer Groningen vindt het belangrijk dat scholen het label halen en stimuleert en motiveert scholen om mee te doen.