Een reanimatiecursus is nu ook mogelijk in uw dorp

Winschoten - Ruud Boven wil inventariseren of er behoefte is aan een reanimatiecursus in uw dorp. De inwoner van Valthermond is oprichter en voorzitter van Stichting Hartveilig Valthermond. In het dagelijks leven is hij werkzaam als reanimatie instructeur en anesthesiemedewerker bij Treant Zorggroep.

"Sinds december 2017 verzorg ik reanimatiecursussen op verschillende locaties in de provincie Drenthe en Groningen", vertelt Ruud. "Dit doe ik ook voor Hartveilig Valthermond, maar dan pro deo voor alle inwoners. Boven reanimatie training en advies heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren en hierbij een AED te gebruiken."

En verder: "Weten hoe je moet reanimeren als dit noodzakelijk is zoals bij een ademhalingsstilstand/circulatiestilstand draagt bij aan een grotere kans van overleving van het slachtoffer. Vooral binnen de eerste zes minuten de juiste hulp bieden, vergroot de overlevingskansen aanzienlijk."

Eenvoudig te leren

"Reanimeren is eenvoudig te leren in een cursus van ruim drie uur", vervolgt Ruud. "Tijdens de cursus wordt aandacht geschonken aan onder meer een hartstilstand herkennen, het toepassen van borstcompressies, het geven van mond-op-mondbeademing, het gebruiken van een AED, hoe te handelen bij verslikken en verstikking, het leggen van een slachtoffer in stabiele zijligging en het gebruik van hulpmiddelen rondom een reanimatie."

De cursisten kunnen na het volgen van een cursus een volwassen persoon reanimeren. Tijdens de cursus wordt echter kort stilgestaan bij het reanimeren van een baby of kind. U kunt hier eventueel een vervolgcursus voor volgen.

Zorgverzekeraar

Bij minimaal zes aanmeldingen gaat een cursus van start. De kosten bedragen 35 euro. In veel gevallen kan dit bedrag worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar in de aanvullende polis, met als bewijs het ontvangen officieel erkend reanimatie certificaat.

Voor meer informatie of het aanmelden voor de cursus in uw dorp, kan worden gemaild naar info@startenmetreanimeren.nl