Oldambt Aktief houdt weer Sinterklaas- en Kerstpakkettenactie

Winschoten - Oldambt Aktief houdt ook dit jaar weer een Sinterklaas- en Kerstpakkettenactie voor mensen die het door omstandigheden niet zo goed hebben en daardoor aan de zijkant staan.

"Elk kind heeft recht op een cadeautje met Sinterklaas en Kerstmis", zegt Nel Postmus, één van de initiatiefneemsters.  "De goed gevulde pakketten waarmee men wordt verrast zijn een lichtpuntje. Het gevoel dat men niet wordt vergeten en dat het extra’s, hen zo heel erg van harte is gegund is, is juist in deze tijd helaas zo hard nodig."

Melden

Wie gezinnen/mensen kent waar Sinterklaas en/of Kerst niet uitgebreid gevierd kan worden, kan dit melden bij het actiecomité van Oldambt Aktief, via 0597-552542 of oldambtaktief@kpnmail.nl. Ook voor informatie over deze acties kan men hier terecht.

Postmus: "Uiteraard zijn ook wij afhankelijk van donaties van particulieren en bedrijven ter ondersteuning van onze acties om het ook dit jaar weer opnieuw tot een groot succes te kunnen maken."

Bijdrage storten

Wie zich geroepen voelt om de mensen die het echt heel hard nodig hebben fijne feestdagen te bezorgen, kan zijn of haar bijdrage storten op een speciaal daarvoor geregistreerde bankrekening NL80SNSB0926404687, ten name van Oldambt Aktief, onder vermelding van Kerstactie en/of Sinterklaasactie.

Spullen doneren

Verder worden mensen opgeroepen om bijvoorbeeld speelgoed,  waar niets meer mee gedaan wordt, te doneren voor de Sinterklaasactie. De spullen kunnen worden gebracht naar de familie Postmus, Nieuwe Meerlandseweg 8 in Finsterwolde; naar Lineke de Jonge, Goudenregenlaan 7 in Winschoten of naar Gerda Haan, Ockeweer 35 in Scheemda. Wie wel spullen heeft, maar die niet kan brengen, kan bellen. Dan worden de spullen opgehaald.

Aanvragen

Postmus: "Wij benadrukken dat deze actie’s uitsluitend bedoeld zijn voor mensen die het echt heel hard nodig hebben." En verder: "Helaas konden we vorig jaar niet alle aanvragen bedienen daar wij aan het eind van ons geld en middelen waren. Het allermooiste zou zijn dat wij iedereen die dit verdient ook daadwerkelijk zouden kunnen voorzien van een beetje verlichting in de mooie dagen die komen."