Nieuw studio-album van De Troebadoers vanaf vandaag verkrijgbaar

Veelerveen - Het langverwachte nieuwe album van De Troebadoers is vandaag verschenen. Het album getiteld ‘Onbekìnde Wegen’ is de opvolger van hun succesvolle debuut-cd Veenhoes Sessies en bevat twaalf nieuwe liedjes.

Vier jaar geleden is het inmiddels dat het Groninger Americana trio Alex Vissering, Jan Henk de Groot en Edwin Jongedijk een grote hit scoorde met ‘Riekdom’. Het leverde de heren direct een plek op aan de top in de regionale muziekscene. De wekenlange nummer 1-noteringen in de regionale hitlijsten, de succesvolle debuut-cd ‘Veenhoes Sessies’ en drie nagenoeg uitverkochte theatershows leverden De Troebadoers in 2016 bovendien de Grunny op; de jaarlijkse muziekprijs van RTV Noord.

Twaalf nieuwe liedjes

‘Onbekìnde Wegen’ bevat twaalf gloednieuwe liedjes, waaronder hun nieuwe single ‘Noar Hoes’ over de zoektocht in het leven. “De nieuwe plaat gaat natuurlijk over de onbekende wegen in het leven, over onze familie en kinderen, wat we meemaken en hoe we daar op terugkijken”, zegt De Groot. “Ieder van ons heeft eigen liedjes geschreven, elk met ons eigen verhaal, maar uiteindelijk komt alles ook weer samen”. Tien dagen lang sloot het trio zich op in Studio Spitsbergen in Zuidbroek om de twaalf liedjes op te nemen. “Het is een rijker album geworden, met meer elektrische gitaren en meer koortjes. Beter dan ons vorige album, maar ja dat zeg je natuurlijk altijd over je nieuwste werk.”

Theatertour Appeltoarde en rooie wien

Op zaterdag 6 oktober start eveneens de nieuwe Troebadoers theatertour ‘Appeltoarde en rooie wien’. Als ludieke actie roepen de heren bezoekers op hun eigen gemaakte appeltaart mee te nemen naar de show om kans te maken op een uniek thuisconcert.

De cd ‘Onbekìnde Wegen’ is vanaf nu overal verkrijgbaar. Voor meer informatie over het nieuwe album en de tour kijk op facebook.com/troebadoers

Zie ook: https://hetstreekblad.nl/2018/09/22/streektoalseizoen-veelerveen-start-met-optreden-van-de-troebadoers