Fysiotherapie Veelerveen breidt uit

Veelerveen - Fysiotherapie Veelerveen, sinds eind 2012 gevestigd in de plaatselijke sportschool De Wenakker, breidt uit. De kleinschalige praktijk is zes jaar geleden begonnen als eenmanszaak met één behandelruimte. Tegenwoordig zijn er twee fysiotherapeuten werkzaam.

Door deze groei kon een tweede behandelruimte niet uitblijven. Daarom wordt de praktijk momenteel verbouwd en worden er twee nieuwe behandelruimtes gemaakt, die naar verwachting halverwege oktober klaar zijn.

Ook de sportschool waarmee de praktijk samenwerkt heeft een grote verbouwing ondergaan en is deels voorzien van geheel nieuwe apparatuur.

Specialisaties

Fysiotherapie Veelerveen biedt diverse specialisaties aan. Eerst waren er alleen reguliere fysiotherapie en huisbezoeken, nu kunnen klanten er ook terecht voor shockwave therapie, oedeemtherapie, dry needling, medical taping en medische trainingstherapie.

Shockwave therapie is een therapie waarbij er op hoge snelheid, door middel van luchtdruk, een kogel tegen een metalen plaatje geschoten. Dit brengt een mechanische drukgolf ofwel een shockwave teweeg. Dit wordt met name ingezet bij (chronische) peesklachten, spierklachten of kalkvorming. Het is dan ook een effectieve therapie bij onder ander een tenniselleboog, golferselleboog, hielspoor, schouderklachten en een kniepeesblessure.

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een vorm van fysiotherapie waarbij de behandeling is gericht op het afvoeren van vocht, ofwel oedeem. Om oedeem te verminderen zijn er verschillende behandelmethoden geschikt. Hierbij kan gedacht worden aan manuele lymfedrainage, lymfetaping en compressietherapie zoals therapeutische elastische kousen of zwachtelen.

Dry needling is een nieuwere behandelmethode waarbij er met een dunne naald, zonder vloeistof, een triggerpoint wordt aangeprikt. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier die lokale maar ook uitstralende pijn kan veroorzaken. Een spierknoop kan zicht uiten in pijn, stijfheid, bewegingsbeperkingen, verminderde kracht, tintelingen, hoofdpijn en duizeligheid. Het doel van de behandeling is om deze triggerpoints uit te schakelen. Het inbrengen van de naald voelt de cliënt in principe niet, maar als de triggerpoint geraakt wordt, voelt het als een soort kramp.

Medical taping is een methode waarbij elastische tape wordt gebruikt om spieren in hun functie te ondersteunen of te verbeteren. Het ondersteunt de spieren zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt in de behandeling van blessures, ontstekingen, vochtophopingen, houdingscorrecties en klachten ten gevolge van overbelasting.

Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie is voor mensen die klachten of aandoeningen hebben waarbij het goed is om te sporten. Hierbij wordt er in een kleine groep onder leiding van de fysiotherapeut getraind. Iedereen heeft een persoonlijk en een specifiek trainingsschema die regelmatig geëvalueerd en waar nodig aangepast wordt.