Kunstruimte Artphy toont werk van Jong Talent 2018

Onstwedde - Kunstruimte Artphy in Wessinghuizen/Onstwedde toont, onder de noemer Jong Talent 2018 werken van zeven net afgestudeerde kunstenaars, afkomstig van verschillende kunstacademies in Nederland, zoals Academie Minerva, Gerrit Rietveld Academie, ArtEZ, AKV St Joost en HKU.

Uitgenodigd zijn: Alexander van Bakel, Bart Bruijn, Karlijn Janssen, Jildau Nijboer, Lisa
Smithson, Sveva de Valk en Rachel van Vliet. Deze groep jonge kunstenaars is geselecteerd op basis van originaliteit, grootte van het werk in relatie tot de imposante ruwe ruimte van Artphy en de verschillende soorten media en materialen waarmee gewerkt wordt, waardoor er een spannende mix ontstaat van verschillende kunstvormen.

Extra uitdaging

Omdat de kunstenaars elkaar niet kennen, ligt er nog een extra uitdaging voor hen om samen tot een expositie te komen. Het is een bewust doel van Artphy om ontluikende talenten een eerste start te kunnen geven in een uitdagende omgeving, voor de eerste keer geheel los van de academiesfeer en docenten, nu ze aangewezen zijn op eigen beslissingen in dialoog met andere kunstenaars.

Daarmee fungeert Artphy als een podium en springplank naar een zelfstandige praktijk voor de jonge kunstenaars.

Robin Punt

De tentoonstelling Jong Talent 2018 is zaterdag 6 oktober open vanaf 15.00 uur, met een opening om 15.30 uur door Robin Punt van de bacheloropleiding Autonome Beeldende Kunst en masteropleiding van het Frank Mohr Instituut, Academie Minerva.