Meekomen, jij! - fotograaf voor één dag in De Oude Wolden

Bellingwolde - Museum De Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde biedt op vrijdag 26 oktober van 10.00 tot 15.30 uur een speciale activiteit voor kinderen in de leeftijd 8 tot 13 jaar. Ze kunnen dan zelf aan de slag als onderzoeksfotograaf. De activiteit maakt onderdeel uit van Oktober Kindermaand en Museum Kidsweek.

Met de woorden 'Meekomen, jij!' werd fotograaf Tonnis Post omstreeks 1900 gevraagd om de slechte woonomstandigheden in Westerwolde op foto’s vast te leggen. Dat werden indrukwekkende beelden.

Honderd jaar later onderzocht een andere fotograaf, Dirk Kome, hoe die plekken er
tegenwoordig uitzien. Hij ging ook op zoek naar de nakomelingen van de mensen op de foto’s die Tonnis Post maakte. Die oude én nieuwe foto’s zijn van 14 oktober tot en met 31 maart zien in het MOW.

Speurwerk

Kinderen kunnen in de herfstvakantie zelf aan de slag als een onderzoeksfotograaf. Het speurwerk begint met een envelop vol oude foto’s en documenten. Als duidelijk is over welk oud gebouw die gaan, trekken ze er met een plattegrond op uit. Staat het gebouw er nog? Hoe ziet het er tegenwoordig uit en waar wordt het voor gebruikt? Het gebouw wordt opnieuw op beeld vastgelegd.

De middag staat in het teken van portretfotografie, zoals dat in de tijd van Tonnis Post gebeurde. Iedereen neemt een originele portretfoto mee naar huis.

Vooraf aanmelden
Vooraf aanmelden is nodig en kan via info@museumdeoudewolden.nl