Paddenstoelenfestival in Midwolda

Midwolda - Het Groninger Landschap organiseert voor zondag 14 oktober van 11.00 tot 17.00 uur het Paddenstoelenfestival op haar Landgoed Ennemaborg in Midwolda. Bezoekers kunnen op zoek naar de vele tientallen soorten paddenstoelen die op het landgoed voorkomen, er zijn weer bijzondere theatervoorstellingen en op het gebied van de natuur is er veel te doen.

Het grote bos achter De Ennemaborhg aan de Hoofdweg 100 in Midwolda staat vol met paddestoelen. Ze zijn er in alle soorten en maten: groot, klein, dik en dun, rood bruin, groen en geel. Er zijn elfenbankjes, boleten en zwammen. Bij veel paddenstoelen staan naambordjes zodat bezoekers zien hoe ze heten. Tijdens het Paddestoelenfestival is er twee keer een wandeling met een gids die van alles over de paddenstoelen vertelt.

Waterbeestjes vangen en uilenballen uitpluizen
Naast paddenstoelen zoeken zijn er tal van andere natuur-doe-activiteiten. Met netten kijken welke waterbeestjes ervoor komen of in de werkschuur uilenballen uitpluizen; op zoek naar botjes en schedels van muizen. Verder komt 25 graden Noord met een soort stormbaan; een survivalprogramma voor sportievelingen, men kan eigen brood bakken en bij de werkschuur staat een grote knutseltent waar de Dames van Zoldercollectief zorgen voor een fantasierijke knutselbelevenis.

Theater
In de werkschuur is een speciale voorstelling van de bekende verhalenverteller Erik van Dort en muzikant Niels Kooistra. Ook de verhalenverteller Bastiaan Smit treedt op. In de borg kunnen de bezoekers even relaxen en op een lekkere bank genieten van penseelmassage. Over het terrein loopt een echte vuurspuwer rond.

Voor wie en hoe laat?
De dag is bedoeld voor kinderen vanaf vier jaar. Ook voor oudere kinderen valt er genoeg te beleven. Iedereen is welkom, zelfs ouders mogen mee. Alle sprookjesactiviteiten zijn in het Koetshuys, borg, schuur of tent. Deelname aan het paddenstoelenfestival is helemaal gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Oproep
Kinderen die verkleed komen als bijvoorbeeld prins, prinses, lakei of koning worden geschminkt.