Colin Dijkhuis uit Winschoten schrijft twee Engelstalige romans

Winschoten - Onder zijn pennaam, zoals hij het noemt, Colin Ramon, heeft de in Winschoten woonachtige Colin Dijkhuis twee romans in de Brady Wolf-serie op de markt gebracht: One of Them en Ancient's Amulet.

De Winschoter omschrijft het genre als actie, fantasie, romantiek, drama en avontuur. De twee boeken zijn in het Engels geschreven, maar 'in een duidelijke, directe manier zodat er geen te lange en uitvoerige beschrijvingen zijn'.

Volgens Dijkhuis (20) zijn de twee boeken niet alleen geschikt voor geoefende lezers, maar ook voor mensen die minder vaak of amper lezen. "Ik heb gekozen voor Engels, omdat daar uiteindelijk een grotere markt voor is. De reden waarom ik begonnen ben met schrijven was omdat ik een creatieve uitlaatklep nodig had, en te veel ideeën had die anders niet zouden worden gebruikt."

En verder: "Ook wil ik proberen om nieuw leven te blazen in de hobby 'lezen', door boeken te schrijven die niet te descriptief zijn en wat meer straight-to-the-point zijn, zoals films. Niet alleen dat, maar ik wil ook een realistische draai geven aan het onrealistische door het goede niet altijd te laten winnen, door verhaallijnen niet altijd goed af te laten lopen en door karakters realistiche reacties te laten geven op situaties en omstandigheden."

Volgens de Winschoter is Brady Wolf: One of Them  de luchthartige start van de Brady Wolf-series, terwijl Brady Wolf: Ancient's Amulet - het tweede deel - gezien kan worden als het begin van het grotere. "Het exploderende einde van Ancient's Amulet is maar een klein iets in vergelijking met de dingen die nog gaan komen."

Brady Heliot

De boeken gaan over Brady Heliot, een verwarde, onhandige 16-jarige jongen, die een rustig leven lijdt in de fictieve stad Yatawa, in de staat Washington. Op een vrij normale dag na schooltijd wordt hij echter aangevallen door iets bizars.

Op de avond van zijn ontslag uit het ziekenhuis wordt Brady bezocht door een brommerige man genaamd Tunstall Allister. Die vertelt Brady over de Morus - een ras mensen dat oorspronkelijk van Caliptus, een planeet die vast lijkt te zitten in de middeleeuwen, komt. De Morus zijn mensen, alleen hebben ze meer uithoudingsvermogen, een huid die wat sterker is en sneller heelt. Sommigen kunnen klauwen uit hun knokkels laten komen.

Morus

Tunstall vertelt Brady dat ook hij een Morus wordt, daar hij gebeten is door een Beast. Brady heeft twee keuzes: Met Tunstall en zijn 'pack' meegaan naar Mount Adams en  lid worden van de Anolors of Great God Noah, een geheime cultus met voortvluchtigen uit Caliptus, of thuis blijven en wachten op een huurmoordenaar die hem en zijn familie zal vermoorden om het geheim van Caliptus te bewaren.

In de volgende dagen komen er drastische veranderingen in Brady zijn leven. Hij wordt populair door een leugen en hij krijgt opeens aandacht van de meisjes. Brady zijn jaloerse vriend Logan probeert het echter allemaal voor hem te verpesten. De hoofdrolspeler komt er al snel achter wat de juiste keuze is.

Keuze makkelijker

Wanneer hij de mensen van Tunstall Allister zijn pack ontmoet is de keuze nog makkelijker om te maken. Voordat hij naar Mount Adams kan reizen moet hij eerst een einde brengen aan de nieuwe relaties in zijn oude leven, en ervoor zorgen dat zijn familie hem niet achterna komt.

Bruna of Amazon

Brady Wolf - One of Them en Brady Wolf - Ancient's Amulet zijn verkrijgbaar bij Bruna in Winschoten en via Amazon.nl of Amazon.com