Lezing over borstreconstructie in OZG in Scheemda

Scheemda - Het Ommelander Ziekenhuis Groningen houdt donderdag 11 oktober, in samenwerking met het UMCG, een lezing over borstreconstructie.

De bijeenkomst is in het restaurant van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda en begint om 19.00 uur (zaal open om 18.30 uur). (Ex)borstkankerpatiënten, hun naasten en andere belangstellenden zijn welkom. De toegang is gratis.

Programma
Tijdens deze avond informeren de plastisch chirurgen van het Ommelander Ziekenhuis over de behandelmogelijkheden met betrekking to reconstructie, volumebehoud en volumeherstel na een borstoperatie. Maar ook als aanvulling op de behandeling van borstkanker, in samenwerking met de oncologisch chirurgen.

Borstreconstructies
Zo wordt onder andere een borstreconstructie met behulp van tissue-expanders en prothesen, direct of in tweede instantie (eventueel in combinatie met de rugspier) besproken. En een borstreconstructie met behulp van eigen buikweefsel, genaamd DIEP-reconstructie.

Verder vertelt een deskundige over haar eigen ervaringen met een borstreconstructie. Er is voldoende tijd om vragen te stellen aan de sprekers en met elkaar in gesprek te gaan. Voorts is er gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken.

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via 088-066 1000 of via aanmelden@ozg.nl. Meer informatie op: www.ommelanderziekenhuis.nl