Politie zoekt getuigen: bedreiging met groot mes

Winschoten - Twee jongens werden zaterdagnacht in de Langestraat in Winschoten bedreigd door een onbekende jongeman met een dertig centimeter lang mes. Het gebeurde om iets na half twaalf. De politie zoekt getuigen.

Het voorval vond plaats tussen de DA-drogisterij en de Hema. Een van de jongens had kort ervoor een opmerking gemaakt toen de onbekende op straat een fles kapot had gesmeten.

Klap in het gezicht

Voordat de jongeman het mes tevoorschijn haalde, werd een van de jongens door hem in het gezicht geslagen. Met het mes maakte hij vervolgens steekbewegingen. De twee jongens renden er vandoor en waarschuwden de politie.

Beschrijving van de dader

De dader is rond de 20 jaar, ongeveer 1.90 groot en heeft een smal gezicht. Hij droeg een zwarte snapback-pet met daarover heen een rode capuchon die aan een zwarte jas vast leek te zitten. Hij had een donkerblauwe rugtas bij zich. De onbekende zat in eerste instantie op een bankje bij de Hema met nog twee jongens.

Tips gevraagd, getuigen gezocht

De politie hoopt op tips om te voorkomen dat de man opnieuw met een mes gaat zwaaien in het uitgaansgebied. Tips kunnen worden doorgegeven via 0900-8844 of via het meldingenformulier op de site van politie.nl. Het zaaksnummer is: 2018258706.