Pekelder ondernemers werken samen aan werk met Werk in Zicht en Afeer

Pekela - De ondernemers van Ondernemers Organisatie Pekela (O.O.P.) hebben zich vorige week laten voorlichten door Hendrik Karssiens van Werk in Zicht (UWV) en Roos Kramer van de nieuwe organisatie Afeer. In De Binding in Oude Pekela kwam een breed gezelschap van mensen bij elkaar.

Op deze avond waren burgemeester Jaap Kuin en wethouder Jaap van Mannekes ook aanwezig. Zij namen deel in het gesprek over hoe we de gezamenlijke opgave om mensen aan werk te helpen vorm kunnen geven.

Het economische tij zit mee, landelijk is het werkeloosheidspercentage 3,9 procent en in Pekela 4,7 procent (CBS mei 2018). Er zijn via Werk in Zicht vele mogelijkheden om mensen weer aan werk te helpen. Een pijnlijker probleem is het voor de mensen die in de bijstand zitten en die een langere afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Maatschappelijke taak

"In Pekela zijn gelukkig ook voorbeelden van bedrijven die hun maatschappelijke taak oppakken, zoals Droginet en HempFlax. We moeten nog meer aan de slag met werkervaringsplekken. Afeer gaat de ondernemers bezoeken over wat Afeer en ondernemers voor elkaar kunnen betekenen", aldus Jakob Zwinderman, voorzitter van de Voorzitter Ondernemers Organisatie Pekela.

O.O.P. presenteerde ook zijn plannen voor het nieuwe seizoen 2018-2019. Een aantal bekende activiteiten komen terug zoals de winkelweek, ondernemerscafés en deelname aan de ondernemersbeurs. Nieuw is een gezamenlijke activiteit in de vorm van een pitch-and-putt, zeevissen of theaterbezoek. Daarnaast worden samen met  Stichting PVAC de Sintintocht, kerstboom en meikermis vorm gegeven.

Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen

O.O.P. neemt ook volop deel in de Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen en de Innovatiewerkplaats Pekela met tientallen studenten die in het najaar Pekela en omgeving bezoeken om mee te werken aan onderzoek, innovaties en adviezen.