Anneke Timmer 25 jaar actief in het peuterwerk

Oude Pekela - Anneke Timmer is maandag 1 oktober in het zonnetje gezet door collega’s, kinderen en ouders. Precies 25 jaar geleden begon Anneke haar loopbaan in het peuterwerk bij peuterspeelzaal ’t Snikkegrut in het voormalige buurthuis De Snikke in Oude Pekela.

Het peuterspeelzaalwerk is sterk geprofessionaliseerd in de afgelopen 25 jaar. Anneke heeft veel veranderingen zien plaatsvinden; voor- en vroegschoolse educatie, methodisch werken met Startblokken, twee beroepskrachten op de groep, doorgaande lijn naar de basisschool, bezoek van de onderwijsinspectie en de Wet Kinderopvang die maakt dat de peuterspeelzaal nu peuteropvang of voorschool genoemd wordt.

Grote verrassing
Terwijl de kinderen met hun juffen naar de bibliotheek waren om nieuwe boeken te lenen, hebben de ouders vanmorgen het lokaal versierd.  Voor juf Anneke was het dan ook een grote verrassing om terug te komen in een versierd lokaal. Natuurlijk was er een bloemetje, maar een grote wens van juf Anneke is een theatervoorstelling van Jinky’s Mik Mak voor alle kinderen van peuteropvang de Blokkendoos. Deze wens gaat in vervulling dinsdag 6 november.