Pekelder scouts slagen voor EHBO-diploma

Pekela - Alle zestien Pekelder scouts die de afgelopen periode EHBO-lessen hebben gevolgd, zijn voor het examen geslaagd. Instructeur Albert de Boer uit Oude Pekela deelde zaterdag op het terrein van Scouting Pekela aan de Poortmanswijk in Nieuwe Pekela de diploma’s uit.

Scouting Pekela kreeg de mogelijkheid om de lessen te volgen aangeboden door het Pekelder Rode Kruis. Deze afdeling werd kortgeleden opgeheven. Het toenmalige bestuur besloot met het geld dat in de kas achterbleef een goed doel te steunen. Het liefst in de gemeente zelf.

Daarbij viel het oog op Scouting Pekela die naast het volgen van EHBO-lessen tevens een zestal grote verbanddozen mocht aanschaffen. Voor elke leeftijdscategorie (speltak) een exemplaar.

EHBO-vereniging

De EHBO-cursus werd gegeven in het gebouw van de Pekelder padvinders. Daar onderwees Albert de Boer namens de EHBO-vereniging Oude Pekela de deelnemers in het verlenen van hulp na ongevallen bij vooral jonge mensen. Echter ook het omgaan met een AED-apparaat (hartfalen) werd geleerd. De leerlingen legden het examen af voor onafhankelijke gecommitteerden. Het diploma is twee jaar geldig. In die periode moeten herhalingslessen worden gevolgd. Indien dit niet gebeurt vervalt het getuigschrift.

Hulp in Nood

Overigens kreeg Scouting Pekela het afgelopen weekend nog een cadeau aanboden. Van uitvaartvereniging Hulp in Nood in Nieuwe Pekela kreeg de club zestien tafels aangeboden die dienst deden in de aula. Hulp in Nood heeft zelf nieuwe aangeschaft.