Jaap Kuin reikt Erepening uit aan Anton Gerard Stulp en KO aan Jakob Kielman

Nieuwe Pekela - Burgemeester Jaap Kuin van Pekela reikte zaterdagavond een Koninklijke Onderscheiding en een Erepenning uit aan Jakob Kuilman, respectievelijk Anton Gerard Stulp.

De uitreiking vond plaats in de gereformeerde kerk in Nieuwe Pekela tijdens het concert van de Groninger christelijk mannenkoor Albatros. 

Stulp

Anton Gerard Stulp, 75 jaar, uit Emmen is al vanaf 1973, dit jaar 45 jaar, verbonden aan Albatros. Vanaf 1973 is hij dirigent/arrangeur/artistiek leider van dit koor en is hij verantwoordelijk voor het artistieke niveau van het koor. Daarnaast geeft Stulp leiding aan de AC (artistieke Commissie), SbC (Stem beoordelings Commissie) en SC (solisten commissie). Vanwege de grote inzet voor Albatros en daarmee Pekela, ontvangt de Stulp de Erepenning van de gemeente Pekela.

Kielman
Jakob Kielman, 83 jaar, uit Nieuwe Pekela is al vanaf 1956, dit jaar 62 jaar, lid van Albatros. In de afgelopen jaren heeft hij verschillende werkzaamheden voor het mannenkoor verricht. Zo was hij secretaris, voorzitter en penningmeester. Tot op de dag van vandaag zet hij zich nog vrijwillig in voor Albatros. Hij is nog lid van de kleding commissie, jubileum commissie, Buitenland commissie, redacteur van het blad Albatros Noten en zit hij in de PR commissie. Kielman is een vertrouwd en gewaardeerd gezicht binnen Albatros. Een blijk van belangeloze inzet en betrokkenheid.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau 
Kielman mag zich na de uitreiking op zaterdag 29 september 2018 Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Afsluiting lustrumjaar Albatros
Albatros sloot zaterdag het 85-jarig bestaan af. Ter ere van het lustrumjaar gaf het koor een concert én presenteerde het de nieuwe CD 'New Highlights'. Meer informatie is te vinden op www.albatros-koor.nl