Vierde editie Zechstein Borgerswold Classic op 7 oktober

Regio - De vierde editie van de Zechstein Borgerswold Classic wordt gehouden op zondag 7 oktober. Het betreften veelzijdig mountainbike evenement voor alle leeftijden en niveaus in en rond het recreatiepark Borgerswold in Veendam. Dit jaar bestaat het evenement uit een toertocht en het District Kampioenschap Noord MTB.

De opzet van de Zechstein Borgerswold Classic is dit jaar iets anders. Tussen 08.30 en 09.30 uur start de inmiddels vertrouwde toertocht, waarbij gekozen kan worden uit 25 en 45 km. Het vertrekpunt is bij het Wielercafé van Stormvogels Veendam die gehuisvest is in het Stadion aan de Langeleegte.

Vanaf  10.30 uur heeft gemeente Veendam de primeur, want dan gaat de eerste editie van het District Kampioenschap Noord MTB van start. Dit kampioenschap wordt verreden op een speciaal uitgezet wedstrijdparcours en is ingedeeld in verschillende categorieën, waarbij de jongste deelnemers 8 jaar zijn. Voor fietsers zonder KNWU-lidmaatschap is deelname mogelijk in de funklasse op een dag licentie. Het parcours is uitgezet in het mooi aangelegde Borgerswold, de centrale plaats is op het evenemententerrein aan Fauna in Veendam.

Expedition Zechstein
En dat is nog niet alles. Tussen de laatste wedstrijd en de prijsuitreiking, rond de klok van 16:00 uur, zal de ‘launch’ plaatsvinden van Expedition Zechstein: een 15.000 kilometer lange monstertocht langs de contouren van de oeroude Zechstein Zee. Boegbeeld van het evenement is biketrial-atleet en meervoudig wereldkampioen Rick Koekoek uit Erica. 

Meer informatie 
Meer informatie over de Zechstein Borgerswold Classic is te vinden op de website www.borgerswoldclassic.nl. Informatie over Expedition Zechstein op: www.expeditionzechstein.com/expedition