Muziek in oud-Groninger kerken

Midwolda - Stichting Oude Groninger Kerken houdt dit najaar, samen met Het Orkest van de Veenkoloniën (VKSO), een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde Oude Groninger kerken.

Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestigen zij de aandacht op het rijke cultuurhistorische en culturele verleden van de provincie Groningen.

In de zes Oost-Groninger kerken brengen musici uit het VKSO een gevarieerd en breed programma: ‘Kerk en MuziekCaroussel’. Variërend van kleine kamermuziekensembles tot het voltallig VKSO-symfonieorkest worden de eeuwenoude stenen tot klinken gebracht.

Locaties en data

De concerten zijn onder meer in de kerk van Nieuw Scheemda op 14 oktober, aanvang 19.30 uur, met fluitkwartet Fluitique en harpiste Nienke van Leijden; in de kerk van Oude Pekela op 21 oktober, aanvang 16.00 uur, met mezzosopraan Hanneke Tichelaar, bariton Roele Kok en pianiste Loes van Ras; in de dorpskerk van Midwolda op 28 oktober, aanvang 16.00 uur met Lubertus Leutscher (trompet) en Euwe de Jong (orgel), en in de kerk van Beerta op 11 november, aanvang 16.00 uur met het voltallig VKSO onder leiding van dirigent Lubertus Leutscher