Johan van Dam aangesteld als algemeen directeur van Afeer

Winschoten - Johan van Dam wordt met ingang van 1 oktober 2018 door het Algemeen Bestuur van Afeer aangesteld als algemeen directeur van het werkleerbedrijf Afeer.

Van Dam heeft sinds 29 januari 2018 als interim-directeur succesvol leiding gegeven aan de implementatie van de uitkomsten in het rapport ‘Met vereende kracht doorpakken’. Onder zijn leiding is de reorganisatie voltooid die uit dit rapport is voortgekomen en is het nieuwe werkleerbedrijf Afeer een feit geworden. Het afgelopen jaar is benut om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en de werkstructuur van Afeer duidelijk neer te zetten. Op 1 juli 2018 is Afeer officieel van start gegaan.

Kees Swagerman, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Afeer, denkt met Van Dam de juiste man te hebben gevonden om de uitdaging waar men voor staat aan te gaan. “Wij hebben daar als bestuur alle vertrouwen in.”

Johan van Dam is blij met de benoeming en het vertrouwen van het bestuur. “We gaan er met z’n allen voor, het is een uitdaging, maar wel eentje waar we vol voor gaan.”

Afeer is voortgekomen uit de afdelingen werk van de gemeenten Oldambt, Pekela en Westerwolde en het SW-bedrijf Synergon en is het nieuwe Werkleerbedrijf voor deze drie gemeenten. Afeer is als werkleerbedrijf voor zowel werkgevers als werkzoekenden en wil daar ook de ‘matchmaker’ in zijn.