Inschrijvingen POPgroningen Talent Award 2019 geopend

Regio - Wie wordt de opvolger van Cirrus Minor? De POPgroningen Talent Award is dé opstap voor Gronings muzikaal talent om zich te profileren en kennis te maken met optreden in professionele omgevingen. De inschrijvingen zijn geopend tot en met zondag 21 oktober 23.59 uur.

Vanuit de inschrijvingen worden de deelnemers geselecteerd die in februari 2019 meedoen met de provincierondes, die gehouden worden door heel provincie Groningen. Vervolgens vinden de stadsrondes in maart plaats in Simplon en daarna is de eindronde in april in Vera.

Eurosonic

De houder van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals als Eurosonic en Bevrijdingsfestival Groningen. Daarnaast krijgt de act een coachingstraject voor een jaar lang door een professional uit het werkveld en diverse andere optredens. Eerdere houders van de Talent Award waren  Cirrus Minor, Boyz in the Woods, The Movement, The Blind Roofers, Vikings in Tibet en Orange Skyline. 

Voorwaarden deelname

De voorwaarden voor deelname zijn: iedereen mag zich aanmelden ongeacht stijl, leeftijd en niveau; minimaal 50 procent van de act is woonachtig in de provincie Groningen; de act speelt uitsluitend eigen werk; Band/artiest/act heeft geen contract met een gerenommeerd label, publisher of bookings agency; bij sprake van incidentele contracten voor bepaalde korte tijd zoals een Akte van Cessie neemt inschrijvende act contact op met organisatie; voormalige houders van de Talent Award en deelnemers aan de Popronde zijn uitgesloten.

Bij aanmelding voor de Talent Award is het een vereiste dat er een demo van de muziek aan het profiel in de Backstage is toegevoegd en alle bandgegevens volledig zijn ingevuld.

Aanmelden

Aanmelden als kandidaat via de ‘Backstage’ op www.popgroningen.nl