Jubileumfeest KiWi in sprookjessfeer

Winschoten - Er was eens….. een mevrouw, Masja van Wely, die een droom had: een plek creëren waar kinderen het fijn hebben. Dit werd en is Kinderopvang Winschoten (KiWi). Vrijdagavond vierde KiWi haar dertigste verjaardag.

Het thema was Sprookjes. Nadat eerst de kinderen feest hadden gevierd, was het vanaf vijf uur de beurt aan volwassenen. Veel genodigden gaven gehoor aan het verzoek verkleed naar het feest te komen. Bij de ingang werden de gasten ontvangen met (kinder)champagne in een door de kinderen versierd glas. Vervolgens was er gelegenheid om de diverse ruimtes met sprookjes te bekijken.

Officieel moment

Ook was er, zoals altijd bij een jubileum, een officieel moment met toespraken van onder andere waarnemend burgemeester van de gemeente Oldambt Rika Pot. Ook vrouw van het eerste uur Masja van Wely en initiatiefneemster Anja Luppen was aanwezig. Masja is drie jaar geleden met pensioen gegaan, maar voelt zich nog altijd zeer betrokken bij KiWi.

Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van KiWi is een magazine gemaakt, met foto’s, krantenknipsels en herinneringen aan 30 jaar kinderopvang in Winschoten. Masja nam het schrijven van de teksten in het boekwerk voor haar rekening. Zij kreeg vanmiddag het eerste exemplaar uitgereikt.

Daarna werd het hoog tijd het feest voort te zetten. Terwijl de kinderen zich vermaakten in de zweefmolen gingen in het KiWi-café de voetjes van de vloer. Djoeke en Wietske zorgden voor een vrolijke noot. En wie honger had gekregen van al dat feesten kon een warme hap krijgen bij de frietkraam.

KiWi

Vanaf de oprichting in 1988 is Stichting Kinderopvang KiWi een begrip in Winschoten en omgeving. KiWi verzorgt opvang voor kinderen vanaf tien weken tot en met twaalf jaar. De kinderdagopvang is ingericht voor kinderen tot vier jaar en de buitenschoolse opvang voor kinderen in de basisschoolleeftijd. In de afgelopen drie jaar heeft KiWi zich verder ontwikkeld. Met name de BSO voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is sterk gegroeid. Na schooltijd en tijdens schoolvakanties vinden de kinderen er gezelligheid en opvang in een huiselijke sfeer. Ze kunnen deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals sport, spel, muziek, knutselen en koken.

KiWi verzorgt buitenschoolse opvang op zeven locaties: BSO De Pandabeer en BSO De Gorilla’s zijn gehuisvest bij kinderopvang KiWi in Winschoten; BSO De Spetters bij obs De Waterlelie in Winschoten; Sport en Spel BSO De Wombats bij  voetbalvereniging BATO in Winschoten; Kook BSO De Kokmeeuwen in De Stuwe in Winschoten; BSO De Flamingo’s in obs De Bouwsteen in Finsterwolde; BSO De Leeuwen in obs Feiko Clockschool in Oude Pekela en BSO De Struisvogels in obs Jaarfke in Scheemda.

Vanaf augustus 2020 komt de kinderopvang en BSO in de nieuwe brede school in Scheemda.

Fuseren

In januari gaat KiWi fuseren met Stichting Peuterspeelzalen Bellingwedde, waardoor er dan ook peuteropvang geboden wordt. Ook worden de mogelijkheden tot samenwerking met de SOOOG geïnventariseerd.