De Troebadoers op zoek naar lekkerste appeltaart van Groningen

Regio - De Groninger Troebadoers Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot gaan de komende weken op zoek naar de lekkerste appeltaart van Groningen en omstreken. De actie is onderdeel van hun nieuwe theatershow ‘Appeltoarde en rooie wien’ waarmee de heren vanaf oktober langs de theaters gaan.

De tour volgt op de release van hun nieuwe cd ‘Onbekìnde Wegen’ die begin oktober verschijnt. Het is de langverwachte opvolger van hun succesvolle debuut-cd ‘Veenhoes Sessies’ die hits als ‘Riekdom’ en ‘In de Nacht’ voortbracht. Hun theatershow ‘Appeltoarde en rooie wien’ is de vierde grote theatershow van De Troebadoers. 

Tientallen taarten
“Appeltaart en rode wijn nuttigen we eigenlijk altijd bij onze repetities”, zegt de Groot. “Het staat altijd op tafel, bij wie van ons we op dat moment ook zijn. Zo ontstond de titel voor onze nieuwe theatershow”. Het idee voor de appeltaartenactie volgde logischerwijs. “Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen appeltaartrecept”, vult Vissering aan. “Volgens mij bakken vrouwen de lekkerste appeltaarten, maar we dagen nadrukkelijk ook de kerels uit om de handen uit de mouwen te steken.”

En wat te doen als er tientallen taarten worden ingeleverd? “We gaan ze echt allemaal zelf proeven, maar met zulke hoeveelheden krijgt de zaal natuurlijk ook een stukje”, belooft Jongedijk.

Appeltaart inleverpunt
Bezoekers van de theatershow wordt gevraagd een eigen gebakken appeltaart mee te nemen en deze in te leveren bij het speciale daarvoor ingerichte ‘appeltoarde inleverpunt’. Tijdens de show proeven De Troebadoers de ingeleverde appeltaarten live op het podium. De uiteindelijke winnaar krijgt een uniek thuisconcert aangeboden.

De theatertour ‘Appeltoarde en rooie wien’ trapt op 6 oktober af in Ons Noabershoes in Veelerveen. Kijk voor alle data en meer informatie op facebook.com/troebadoers