De Boer zoekt vrouw-trein is vertrokken - column

Winschoten - 'You never get a second opinion for a first impression'. Het is duidelijk, de Boer zoekt vrouw-trein is vertrokken.

Jaap heeft een aantal dagen geoefend op zijn openingszin, maar op het moment suprême laat zijn kennis hem in de steek. Dat heeft een reden. Japie is tien keer zenuwachtiger dan de kandidaten. 

Althans, dat zegt hij tegen iedere dame, die verwachtingsvol aanschuift voor de speeddate in de oude stoomtrein. Bij de tweede vrouw gaat het al iets beter. 'You never get a second chance for a first impression', prefelt hij. 

Bijna goed Jaap. Het is 'You never get a second chance to make a first impression'.

Als excuus worden wederom de zenuwen opgevoerd, want Jaap in nog altijd tien keer zenuwachtiger dan zijn gesprekspartners.

En dan is er nog de arrogante Marnix, die gek wordt (keer tien) van de stoomfluit, ten teken dat het gesprek kan beginnen, verlegen Wim, de zweverige Michelle en de gewiekste Steffi, die tegen al haar kandidaten zegt dat juist zijn brief eruit sprong.

Aan het einde van de rit mochten de boeren vijf van hun tien kandidaten meenemen naar de volgende ronde. Om elkaar wat beter te leren kennen.

Voor Michelle had dit niet gehoeven. Zij heeft haar definitieve keuze al laten vallen op een donkerharig manspersoon, die houdt van stoere dieren, maar zijn mening razendsnel bijstelt als de champignonkweekster hem vertelt over haar kuitenbijtertje. 

Japie kijkt er wel naar uit om met alle vijf de vrouwen op stap te gaan. Een beetje actie kan geen kwaad, want Action speaks words louder, eh, Loud words speak action, nee, Action speak loud words, of zoiets.