Zoë Soraya Klunder verslaat worsteltalent uit Duitsland

Midwolda - Zoë Soraya Klunder, vijfvoudig Nederlands kampioen, derde van Europa en vijfde van de wereld in sambo-worstelen stond al maanden te popelen om voor een tweede keer in haar sportpassie aan een internationaal toernooi in het Olympisch programma free style worstelen mee te kunnen doen.

De inwoonster van Midwolda liet er bij de door de Duitse worstelbond NRW georganiseerde Internationaal worsteltoernooi Lady’s Open - Utrecht ’18 geen gras over groeien en versloeg in de ‘Open Klasse’ worsteltalent Lena Rösler uit Duitsland.

Zoë, die in de wedstrijd eerst achter kwam te staan, herpakte zich in het tweede gedeelte van de wedstrijd enorm sterk en verraste haar met technieken waar het worsteltalent uit Duitsland geen antwoord op had.

Zoë, die de laatste tijd nagenoeg dagelijks twee keer op een dag traint als voorbereiding op haar aankomende wereldkampioenschappen sambo–worstelen, heeft aanstaand weekend nog Belfast op de agenda staan om met het Nederlands Nationaal senioren Samboteam als één van de acht geselecteerde landen te strijden op de prestigieuze Presidents sambocup voor teams.

Daarna vertrekt ze medio oktober naar Tbilisi (Georgië) voor haar debuut als eerstejaars in de klasse youth & juniors WK ’18 en staat het seizoen van 2019 alweer voor de deur.