Krimpcafé ‘Over de grens - werken en studeren’

Winschoten - Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de demografische veranderingen in Noordoost-Groningen en bij onze oosterburen? En kunnen we het gebied van de Eems Dollard Regio als één onderwijs- en arbeidsregio zien? Deze en vele andere vragen worden op 27 september beantwoord tijdens het Krimpcafé aan de Vissersdijk 70 in Winschoten.

In het eerste deel van het Krimpcafé horen de deelnemers meer over demografie, studeren en arbeidsmarkt. De sprekers komen vanuit de universiteiten van Oldenburg en Groningen, van de Hanzehogeschool en vanuit de Eems Dollard Regio (EDR). Wethouder Erich Wünker (gemeente Oldambt) doet het openingswoord.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan bod in het Krimpcafé: welke demografische veranderingen zien we aan beide kanten van de grens, zijn de regio’s in arbeidsmarkt wel vergelijkbaar en uitwisselbaar en welke mogelijkheden zijn er voor werken over de grens, pendelen of werk verplaatsen? En tot slot: studeren over de grens, waarom is dit voor studenten en voor (krimp)regio’s belangrijk?

Na dit deel gaan de bezoekers uiteen om op verschillende locaties in Winschoten een (eigen gekozen) workshop bij te wonen.

Meer informatie en aanmelden

In verband met de organisatie wil de organisatie graag weten hoeveel deelnemers aanwezig zijn. Meer informatie over het programma, de sprekers, de workshops en het aanmelden staat op www.kennisvoorkrimp.nl/kknn-activiteiten/27-september-krimpcafe