Ommelander Ziekenhuis biedt extra spreekuren in Scheemda

Scheemda - Ommelander Ziekenhuis Groningen gaat meer spreekuren aanbieden om de extra toestroom van patiënten door het uitstellen van de opening van Gezondheidsplein Molenberg op te vangen.

Gezondheidsplein Molenberg in Delfzijl zou 1 oktober openen, echter wordt deze opening niet gehaald. In september houdt het Ommelander Ziekenhuis nog spreekuren op haar tijdelijke locatie in het voormalige Delfzicht ziekenhuis. Vanaf 1 oktober is het pand niet meer van het Ommelander Ziekenhuis.

Om die reden is het Ommelander Ziekenhuis genoodzaakt haar spreekuren tijdelijk te verplaatsen naar het ziekenhuis in Scheemda totdat het Gezondheidsplein Molenberg geopend is.

Servicepunt Delfzijl
Ommelander Ziekenhuis richt in het Gezondheidsplein Molenberg een Servicepunt in. Het Ommelander Ziekenhuis Servicepunt Delfzijl biedt ruimte voor herhalings- en controle bezoeken, bijvoorbeeld van patiënten met een chronische aandoening. Inwoners uit Delfzijl en omgeving hoeven straks alleen naar Scheemda als dat echt wenselijk en/of noodzakelijk is.

Het Gezondheidsplein biedt huisartsen, specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen de mogelijkheid om hechter samen te werken met als doel: nog betere zorg voor de inwoners van deze regio. Dit past bij de ontwikkeling dat de zorg in de toekomst zoveel mogelijk in de omgeving van de patiënt georganiseerd wordt. Naar het ziekenhuis als het moet, dichtbij als het kan.

Specialismen
De specialismen zullen samen, vanaf opening, iedere werkdag, zeven spreekkamers gebruiken op de eerste verdieping van het Gezondheidsplein Molenberg.