Aanbestedingsprocedure brede school Scheemda afgerond

Scheemda - De Groot Vroomshoop Bouwsystemen mag de nieuwe brede school in Scheemda ontwerpen en bouwen. Dat is het resultaat van de aanbestedingsprocedure die in maart van dit jaar van start ging. Zes aannemers schreven zich in voor de procedure en De Groot Vroomshoop kwam als winnaar uit de bus.

In februari dit jaar  besloot de gemeenteraad van Oldambt om extra investeringskrediet beschikbaar te stellen voor het bouwen van een energieneutrale en aardbevingsbestendige school. De aanbestedingsprocedure die toen al gestart was, moest worden beëindigd. In maart 2018 is de nieuwe procedure van start gegaan.

Vervolg
Het huidige ontwerp is nog een concept. De toekomstige gebruikers van de brede school mogen namelijk meepraten over de precieze invulling van de ruimten. De nieuwe brede school is hierdoor herkenbaar als één schoolgebouw, maar de gebruikers kunnen de ruimten die ze gebruiken een eigen inrichting geven.

Planning
De oplevering van de brede school in Scheemda is gepland in het voorjaar van 2020. In september van dat jaar opent de brede school haar deuren voor een nieuw schooljaar.