Vaat- en spataderzorg bij Treant beloond door patiëntenplatform

Regio - Patiënten van Treant Zorggroep kunnen rekenen op zeer goede vaat- en spataderzorg. Dat vindt Harteraad, de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening. Harteraad reikte daarom ook dit jaar weer het Vaat- én Spataderkeurmerk uit aan Treant.

"Volgens de cijfers van Harteraad is Treant een voorloper in de regio op het gebied van operaties aan de grote buikslagader (aneurysma’s) en de halsslagader", aldus vaatchirurg Rutger Hissink. "We doen nog steeds de meeste ingrepen in de drie noordelijke provincies op dit gebied. En we laten zien dat we een constante kwaliteit leveren. Ook op het gebied van spataderzorg blijven we vooruitstrevend bezig. Zo bieden we sinds kort de nieuwste behandeling waarbij we spataderen dichtlijmen (VenaSeal). De patiënten zijn bij Treant dan ook aan het goede adres voor deze ingrepen. Daar zijn we heel trots op."

Keurmerk
Doel van beide keurmerken is het stimuleren van kwaliteit en het informeren van patiënten, hun verwijzers en de zorgverzekeraars over de geboden vaat- en spataderzorg. Het Vaatkeurmerk betreft de aandoeningen in de slagaders van de benen, buik, bekken, aorta en hals. Het Spataderkeurmerk is er voor spataderbehandelingen. Beide keurmerken helpen vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

Criteria

De criteria voor de keurmerken zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.