Het Byzantijnskoor Drenthe verzorgt najaarsconcert in de Magnuskerk in Bellingwolde

Bellingwolde - Het Byzantijnskoor Drenthe verzorgt op zondag 14 oktober een najaarsconcert in de Magnuskerk in Bellingwolde. Zij brengen een gevarieerd programma ten gehore van Byzantijnse gezangen, Kozakkenliederen en Slavische volksmuziek.

De ongeveer 35 mannen uit de regio Drenthe brengen naast de mystieke klanken van de Orthodoxe liturgie ook de sfeer van de woeste steppen en het ongerepte Slavische plattelandsleven op een waardige manier ten gehore. Dit type koorzang komt, vlgens kenners, het beste tot zijn recht wanneer er a capella gezongen wordt. 

Het Byzantijnskoor Drenthe ontstond in 2003 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een bovengemiddeld koor. Zij kon dit niveau bereiken door hard te werken onder de bezielende leiding van dirigente Julia Zaytseva De eervolle recensies van de vele concerten in de regio Noord-Nederland en daarbuiten getuigen hiervan.

Julia Zaytseva

Dirigente Julia Zaytseva (1980), afkomstig uit Kazan, Rusland werd daar aan de plaatselijke muziekschool en het conservatorium opgeleid in de vakken zang, piano en koordirectie. Zij studeerde cum laude af  en vervolgde haar studie aan het Prins Clausconservatorium in Groningen. Zij heeft nu haar eigen muziekpraktijk als docente en pedagoge en dirigeert meerdere koren.

Voor de pauze hebben de liederen een byzantijns liturgisch karakter, na de pauze wordt er  een gevarieerd programma van Kozakkenliederen en Slavische volksmuziek gezongen. Het Byzantijnskoor Drenthe heeft in 2015 ook een prachtig concert verzorgd in een bomvolle  Magnuskerk. We kunnen dit concert dan ook van harte bij u aanbevelen!

Meer informatie

Het concert in de Magnuskerk begint om 16.00 uur. De entree bedraagt 10 euro, inclusief een consumptie. Voor meer informatie over het koor: www.byzantijnskoor-drenthe.nl of naar www.pkn-bellingwolde.nl