Tennisclub in Bellingwolde bestaat honderd jaar

Bellingwolde - Dit jaar bestaat de tennisclub van Bellingwolde, L.T.C. DOS, 100 jaar. Ze werd opgericht op 4 november 1918 en is daarmee een van de oudste tennisclubs van Nederland.

L.T.C. DOS is een tennisclub waar jong en oud welkom is. Vele leden zijn dan ook al jaren lid en genieten nog steeds van een avondje tennissen op het tennispark.. Op de dinsdagen in de zomer wordt er les gegeven aan de jeugd. Het wordt een steeds grotere groep die enthousiast een balletje slaat.

High Tea Competitie

Uiteraard wordt een eeuw lang L.T.C. DOS gevierd. Gedurende het hele jaar is het feest. Zo werd het openingstoernooi op 8 april gevierd door een 'High Tea Competitie, the (early) Enlgish way' te organiseren. Geheel in stijl gekleed en met oude houten rackets in de aanslag heeft een groot aantal deelnemers het jubileumjaar mede geopend. Dit ging gepaard met champagne en aardbeien met slagroom.

Op 26 mei kreeg de jeugd alle aandacht tijdens het jeugdfeest van L.T.C. DOS. Er waren diverse activiteiten, waaronder jeu de boules, creatief schilderen, gamen, pizza bakken en natuurlijk tennissen. Met een grote groep kinderen was het een feestelijke dag die gezamenlijk met de ouders en een heuse DJ werd uitgeluid.

Feestelijk

Het eeuwjaar wordt op 3 november vanaf 19.30 uur in De Meet in Bellingwolde feestelijk afgesloten. De vereniging hoopt daar de leden, oud-leden, tennisvrienden uit omliggende verenigingen, andere sportbestuurders en vrijwilligers en de notabelen uit het dorp en van de KNLTB te mogen begroeten. De avond wordt muzikaal omlijst door de semi-akoestische band Toosst.

Meer informatie

Meer informatie op 100jaardos.nl