Deadline fotoactie 'Mien doalders plekje' verlengd

Bellingwolde - De fotoactie 'Mien doalders plekje' van museum De Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde is verlengd tot en met 1 oktober.

Zet je favoriete plekje in of om huis op de foto en stuur de foto per e-mail aan het museum. Het museum toont alle inzendingen onder de noemer ‘Mien doalders plekje’ in de tentoonstelling ‘Fotografen van de vooruitgang’. De mooiste foto laat het MOW drukken als ansichtkaart.

Fotografen van de vooruitgang

Vanaf 14 oktober is in MOW de fototentoonstelling Fotografen van de vooruitgang te zien. Hedendaags fotograaf Dirk Kome trad daarvoor in de voetsporen van Tonnis Post. Post was een Winschoter fotograaf die naam voor zichzelf maakte aan het begin van de twintigste eeuw. Tegenwoordig is hij in Groningen vooral nog bekend van zijn foto’s van plaggenhutten in Westerwolde. Arts Pieter Bloemers Middendorp gebruikte deze foto’s om te strijden voor meer ‘zonlicht en versche lucht’ in toenmalige woningen. Kome ging op zoek naar de nazaten van de mensen die Post vereeuwigde en bezocht de plekken van toen opnieuw, met vaak verrassende resultaten.

Digitale foto's insturen

Digitale foto's kunnen worden gemaild naar info@museumdeoudewolden.nl. Vermeld in de mail: naam, woonplaats te vermelden en vertel kort waarom dit jouw ‘doalders plekje’ is. Kijk voor de verdere werkwijze en voorwaarde op www.museumdeoudewolden.nl

Voorwaarden

Foto’s zijn door jezelf gemaakt (auteursrecht behoort tot de inzender). Eventuele mensen op de foto geven toestemming voor het tonen van de foto. Foto’s zijn in de originele of hoogst mogelijke resolutie (grotere bestanden kun je eventueel via WeTransfer verzenden). Het MOW mag de foto’s tonen en publiceren in het kader van de fotoactie en de promotie en verslaglegging rond de tentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang' en het museum zelf. Bij ander gebruik neemt het museum contact op met de rechthebbende. Het MOW houdt zich het recht voor om te allen tijde foto’s zonder opgave van redenen uit te sluiten van deelname.