Woonlastenonderzoek in Oldambt

Winschoten - Onderzoeksbureau KAW voert in Oldambt, in samenwerking met huurdersorganisaties en corporaties Acantus en Groninger Huis, een woonlastenonderzoek uit. Het woonlastenonderzoek kijkt naar de betaalbaarheid van het wonen onder huurders.

Het onderzoek vindt plaats in de regio Oost-Groningen. Huurders ontvangen deze week een brief met uitleg over dit onderzoek. Het onderzoek is echter enkel online in te vullen en toegankelijk met een persoonlijke inlogcode.

De Huurders Organisatie Oldambt (HOO) hoopt dat zoveel mogelijk mensen dit onderzoek willen invullen. Ook kunnen mensen aangeven of zij van mening zijn dat de gemeente nog een rol kan spelen in het woonlastenkostenplaatje.

Zorgkostenpolis

Zo heeft de gemeente Oldambt eerder afspraken gemaakt met Menzis voor een zorgkostenpolis, genaamd Garant Verzorgd, maar misschien vindt u dat de gemeente andere maatregelen kan nemen, zoals het wederom invoeren van een vergoeding voor brillen of contactlenzen of voor een vergoeding voor tandartskosten.

Tot 7 oktober

Het onderzoek kan tot 7 oktober worden ingevuld en kan onder andere via https://www.kaw.nl/betaalbaarwonen gevonden worden. Voor wie geen internet hebben, hopen de initiatiefnemers dat men hierbij hulp kan krijgen van vrienden, buren of familie. Invullers van de enquête maken kans maken op een iPad of een VVV- bon.