Beweegactiviteiten voor ouderen met geheugenproblemen in De Meet

Bellingwolde - Uit onderzoek blijkt dat bewegen goed is voor mensen met geheugenproblemen. Steunpunt Mantelzorg start daarom vanaf donderdag 20 september met wekelijkse beweegactiviteiten voor ouderen met geheugenproblemen of beginnende dementie. Deelname is gratis.

Welzijn Bellingwedde organiseert deze activiteiten in het kader van Wereld Alzheimer Dag voor vrijdag 21 september, met als thema muzikale ontmoetingen.

De activiteiten zijn bedoeld voor thuiswonende ouderen met geheugenproblemen of beginnende dementie, die niet naar een geïndiceerde dagopvang gaan. Mantelzorgers mogen ook meedoen aan de activiteit, maar kunnen er ook voor kiezen om deze uurtjes iets voor zichzelf te doen.

De beweegactiviteiten zijn wekelijks op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in De Meet aan het Dorpsplein 6 in Bellingwolde.

Over de middag
De activiteiten worden in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen georganiseerd. De ene week is er een beweegprogramma, de andere week een muziekactiviteit. De beweegactiviteit wordt gegeven door een docent van Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO). De muziekactiviteit staat onder begeleiding van zanger en entertainer Bert Drenthe.

Aanmelden
Iemand aanmelden of voor meer informatie? Neem dan contact op met
Steunpunt Mantelzorg via 06-11902887. Opgeven kan ook bij de Steunstee  in de buurt of door te bellen of mailen naar Welzijn Bellingwedde: 0597-675794 of info@welzijnbellingwedde.nl.