De Gouden Poot wil meer bekendheid

Vlagtwedde - Dierenvoedselbank Stichting De Gouden Poot uit Vlagtwedde zorgt ervoor dat mensen, die door onvoorziene omstandigheden in financiële problemen zijn gekomen, hun huisdieren kunnen behouden en kunnen verzorgen. Meer bekendheid zou welkom zijn, zo stelt Hilda Knegt.

"Wij doen al het mogelijke om meer bekendheid in de drie Noordelijke provincies te krijgen, maar desondanks weten veel mensen nog niet dat wij bestaan."

De Gouden Poot helpt mensen die al huisdieren al hadden voordat zij in financiële problemen kwamen. "Wij kunnen deze mensen onder andere helpen door middel van het ontvangen van donaties en door het inzamelen van dierenvoeding  via acties in winkels. En ook door  bekendheid te genereren via markten, braderieën en uiteraard via Social Media."

De stichting bestaat drie jaar en heeft dee ANBI-status (Algemeen nut beogende instellingen) gekregen. De Gouden Poot is afhankelijk van de financiële giften en het ontvangen van dierenvoeding van particulieren en bedrijven om te kunnen blijven voortbestaan. 

Acties

Binnenkort worden er door de stichting een aantal acties gehouden. Op Werelddierendag, 4 oktober, staat De Gouden Poot bij de COOP in Musselkanaal. Winkelend publiek wordt die dag gevraagd iets voor dieren te kopen in de winkel en dat aan de stichting te doneren.

Verder is fotograaf Freerk Boskers aanwezig om mensen met hun huisdier op de foto te zetten. De foto's, die gelijk uitgeprint worden, kosten vier euro per stuk. De opbrengst komt ten goed aan De Gouden Poot.

Chipactie

Daarnaast wordt er een chipactie ghouden. In de maanden oktober en november wordt de mogelijkheid geboden zijn of haar hond of kat te chippen. Minima (aantoonbaar) betalen vijf euro per dier.  'Baasjes  die bovenmodaal verdienen betalen 15 euro.

Iedereen die een kat of hond heeft kan hier gebruik van maken, door een mailtje te sturen naar Cindy@degoudenpoot.nl. Men krijgt dan een inschrijfformulier terug. De aanvragen van diegenen die dat formulier ingevuld terugsturen-  voorzien van een inkomsten- of weekgeldbewijs - worden beoordeeld.

Meer informatie en contact

Stichting De Gouden Poot is gevestigd aan de  Oostersingel 52 in Vlagtwedde. Voor contact hilda@degoudenpoot.nl of 06-52824395. Donaties kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL74 RABO 0317 4097 86. Meer informatie op  www.degoudenpoot.nl