Start Body in Balance-trajecten in Winschoten

Winschoten - Voor mensen die willen afvallen: op 8 en 15 oktober starten in Winschoten de Body in Balans-trajecten: zesweekse trajecten op het gebied van voeding, afvallen en beweging.

1BALANCE en Run Free Groningen hebben samen met de Provincie Groningen de krachten gebundeld en gaan dit najaar met de trajecten van start. Hiermee richten ze zich op twee verschillende doelgroepen: mensen van zestig jaar en ouder en alleenstaande moeders. Deelnemers ontvangen praktische tips om af te vallen en hun
gezondheid te verbeteren én gaan gezamenlijk bewegen.

Positief effect

“Gezonde voeding heeft een positief effect op onze fysieke en mentale gezondheid”, aldus gewichtsconsulent Lorraine Luchjenbroers van 1BALANCE.  “Juist in de tijd waarin we nu leven is je gezondheid enorm belangrijk. Echter, steeds meer volwassenen en kinderen hebben overgewicht. Hierdoor worden we niet alleen eerder ziek, maar neemt ook de levenskwaliteit aanzienlijk af. We hebben daarom in samenwerking met de Provincie Groningen twee trajecten opgezet; één voor alleenstaande moeders en één voor mensen van zestig jaar en ouder. We willen graag laten informeren over voeding, maar ook laten zien hoe je op een makkelijke manier gezonder kan eten zodat je zo gezond mogelijk ouder wordt.”

Naast voeding hebben ook ontspanning en beweging een bewezen positief effect op onze gezondheid. Aansluitend aan de bijeenkomsten gaan deelnemers daarom bewegen met Goudje Haadsma, oprichtster van Run Free Groningen. Als running therapeut begeleidt ze mensen met stressklachten.

Doeltreffende manier

“Bewegen is een doeltreffende manier om dagelijkse spanningen los te laten”, vertelt Goudje. “Je maakt letterlijk je hoofd leeg. Hierdoor ervaren mensen niet alleen minder stress, maar zijn ze er ook beter tegen bestand. Beweging kan op elk moment worden ingepland; in je vrije tijd of bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze op je werk. Iedereen kan het doen; je beweegt namelijk altijd op je eigen niveau.”

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en aanmelden voor de informatiebijeenkomst in Winschoten:  www.1balance.nl/bodyinbalans