Alex Klaasen met revue Showponies in De Klinker

Winschoten - Hoe laat je de beste versie van jezelf zien? En voor wie doe je dat? Voor jezelf of voor alle anderen? In Showponies is dát wat multitalent Alex Klaasen, bekend van onder andere Gooische Vrouwen, Toon de Musical en Klokhuis, laat zien. Showponies is op 12 oktober te zien in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten.

Vorig seizoen werd Showponies juichend ontvangen door de Nederlandse pers. Na vele uitverkochte zalen én de nominatie voor een Poelifinario is het dan ook niet meer dan logisch dat Alex dit seizoen nogmaals met zijn pony’s door het land draaft en het publiek trakteert op een avond vol zang, dans, typetjes en komische sketches. “Ik ga er
nooit van uit dat iets een succes zal worden, dat moet je altijd maar afwachten. Maar ik zag dit vanaf het begin wel enorm zitten. Des te leuker dus als je dan tijdens het spelen merkt dat het goed valt”, aldus Alex.

Terug op de kaart

Met deze voorstelling blaast hij revue nieuw leven in en zet hij het genre terug op de kaart, gewoon omdat het te leuk is om het niet te doen. Sneller, vrijzinniger, en op het scherpst van de snede. Ofwel: revue 2.0. Ouderwets genieten van een ongecompliceerd avondje in het theater zoals we dat kennen van André van Duin. Maar dan op z’n Alex Klaasens. Showponies is cabaret, musical en comedy in één voorstelling. “Wat is een showpony? Dat zijn de mensen die we denken te moeten zijn voor alle andere mensen, omdat ze ons dan het leukst vinden!”

“Ik doe musical, toneel, cabaret, sketch-programma’s op televisie. Maar wat ik ook doe, ik mis altijd iets. Als ik in een musical sta, mis ik vaak de comedy. Heb ik een rol in een toneelstuk, wil ik zingen. In Showponies mis ik niets, ik heb alles wat ik leuk vind om te doen samengebracht in deze voorstelling. Dat wilde ik al heel lang en het is fantastisch dat we mogen doorspelen en dat het publiek heel enthousiast is.”

Kaarten via www.indeklinker.nl