Nieuw in Winschoten: de Hormoonfactor

Winschoten - Mensen met hormonale problemen kunnen nu bij praktijk Syncare inn Winschoten terecht voor de Hormoonfactor, het hormoonbalansprogramma van Ralph Moorman die hiermee voor het eerst in de provincie Groningen wordt gelanceerd.

In de hormoonfactormethode wordt tijdens een intake gekeken welke klachten er spelen en welke hormonen uit balans geraakt zijn. Syncare kijkt waar het misgaat, hoe het lichaam zich vervolgens aanpast en wat hiervan de gevolgen zijn. “Soms is er een behandeling en aanvullend onderzoek nodig, soms kan men met simpele leefstijltips heel veel verbeteren”, stelt Martine Streefkerk namens de praktijk in Winschoten.

Het programma start met een intakegesprek. Indien nodig kunnen er laboratoriumonderzoeken worden aangevraagd. Syncare geeft daarnaast begeleiding met op maat gemaakte voedingsadviezen en informatie over leefstijl en beweging.

Grote invloed

Streefkerk: “Hormonen hebben een grote invloed op het leven van mensen, maar kunnen gemakkelijk uit balans raken. De mens leeft langer dan ooit, maar de jaren dat men in gezondheid leeft worden steeds korter. Het is geen uitzondering meer als op veertigjarige leeftijd de eerste chronische ziekte zich al openbaart. Een ieder wordt ergens in het leven geconfronteerd met klachten of problemen die samenhangen met hormonen.”

Dat het hormonale systeem zo gemakkelijk uit balans kan raken, komt met name door de huidige leefstijl, zegt ze. “Het is niet meer nodig dat men letterlijk achter de eigen biefstuk aanrent, het karretje in de supermarkt is snel gevuld. Een gezond dag/nachtritme is soms ver te zoeken, stress is dagelijkse kost, depressies, vruchtbaarheidsproblemen, diabetes, Westerse ziekten die massaal de kop steken. Het lichaam is simpelweg nog niet goed ingesteld op de vele veranderingen van de laatste decennia.”

Meer informatie

Voor meer informatie over behandelingen en vergoedingen kan men terecht bij Praktijk Syncare, vian www.praktijksyncare.nl of via nummer 06-33054465