Doc-Direkt in Winschoten houdt open dag

Winschoten - Doc-Direkt houdt zaterdag 29 september van 14.00 uur tot 17.00 uur een open dag in haar kantoorgebouw aan de Transportlaan 12 in Winschoten.

In de periode van 2015 tot 2018 heeft het gebouw een ware metamorfose gekregen. Nu de werkzaamheden voorbij zijn wil Doc-Direkt iedereen de kans geven om het eindresultaat te bewonderen tijdens de open dag.

Tot 2011 stond het gebouw aan de Transportlaan vooral bekend als het gebouw van de CAS, de Centrale Archief Selectiedienst van de rijksoverheid. In 2011is de CAS opgegaan in het huidige Doc-Direkt. En na meer dan 30 jaar trouwe dienst was het hoog tijd voor een verandering. In de loop van de jaren was het gebouw gedateerd geraakt en voldeed het niet meer aan de eisen en normen die tegenwoordig gesteld worden aan kantoorgebouwen, zoals bijvoorbeeld de strengere isolatie- en energienormen. Na een intensieve bouwperiode van zo’n drie jaar mag het eindresultaat er wezen en bewonderd worden door iedereen die geïnteresseerd is.

Open dag

Na de feestelijke opening om 14.00 uur kunnen bezoekers van de open dag deelnemen aan een van de rondleidingen om zo een impressie te krijgen van het gebouw en de werkzaamheden die daar dagelijks plaatsvinden. Onder het genot van een hapje en een drankje komt men meer te weten over Doc-Direkt.

Aanmelden voor de open dag kan tot 21 september door een mailtje te sturen naar Doc-DirektOpendagWinschoten@minbzk.nl. In de mail graag het aantal personen vermelden en of gebruik wordt gemaakt van de rondleiding. Bezoekers kunnen gratis parkeren op het terrein van Doc-Direkt. 

Doc-Direkt

Doc-Direkt verwerkt en beheert de archieven van het Rijk. In Winschoten ligt ruim 165 km archief opgeslagen in drie depots. Als alle dozen op een rij zouden worden gezet kan er een slinger gevormd worden van Winschoten naar Hoogeveen en weer terug.
Met veel kennis en geduld worden door archivarissen de papieren archieven bewerkt en zorgen zij ervoor dat de informatie van de overheid ook voor volgende generaties toegankelijk zal zijn. Naast Winschoten heeft Doc-Direkt in Apeldoorn en Rijswijk vestigingen waar archieven bewerkt en opslagen worden. Meer informatie over Doc-Direkt kunt u vinden op www.doc-direkt.nl