Tentoonstelling pentekeningen van Jan Pekelder in Galerie 10 bij 10

Nieuwolda - Galerie 10 bij 10 aan het Dok 1A in Nieuwolda toont van 23 september tot en met 4 november een reeks pentekeningen van Jan Pekelder.

Na zijn opleiding aan Academie Minerva in Groningen ontwikkelde Jan Pekelder een geheel eigen tekentechniek die hij destijds veel toepaste. Jan werd dit jaar 70. Voor hem een mooie aanleiding om te kijken of hij de draad weer op kon pakken van dat waar hij ooit mee begonnen was.

Werken met een techniek waar hij inmiddels allang niet meer mee werkte, want de ontwikkeling ging verder en er kwamen andere technieken, nieuwe stijlen.

Het fijne ‘priegelwerk’ met de pen maakte plaats voor werken met kleur, acryl, hout, geometrie. Van klein naar groot, naar 2- en 3-dimensionaal. De draad weer oppakken betekende ook: ‘Kan ik de discipline nog opbrengen? heb ik nog het geduld? hoe zit het met de fijne motoriek?’ Deze ontdekkingstocht heeft geleid tot 24 nieuwe pentekeningen. 

Galerie 10 bij 10 is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak: 06-55374588 of info@galerie10bij10.nl.