E-waste Race van start in gemeenten Oldambt en Midden-Groningen

Winschoten - E-waste Race van start op basisscholen in de gemeenten Midden-Groningen en Oldambt. De leerlingen geven oude elektrische apparaten een nieuw leven.

Kinderen van een aantal basisscholen in deze gemeenten zamelen deze week zoveel mogelijk oude elektrische apparaten in en strijden zo tegen elkaar voor de hoofdprijs, een schoolreisje naar het NEMO Science Museum in Amsterdam.

De afgedankte elektronische apparaten kunnen worden aangemeld via de website www.ewasterace.nl, waarna de schoolkinderen de apparaten bij de deur komen ophalen. 

De apparaten worden bij Virol E-waste in Scheemda verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De verwerking biedt deze mensen een kans  om terug te keren richting een betaalde baan op de arbeidsmarkt. De gedemonteerde stromen worden ingezet als grondstoffen voor nieuwe producten.

Deelnemende scholen

De gemeenten Midden-Groningen en Oldambt vragen alle inwoners van hun gemeente om een bijdrage te leveren. Inleveren van oude en afgedankte apparaten kan bij één van de  deelnemende scholen: obs Oetkomst in Kolham, cbs De Wegwijzer in Slochteren, cbs De Parel in Muntendam, Van Heemskerckschool in Hoogezand, obs Houwingaham in Bad Nieuweschans, cbs Mons Sinaï in Heiligerlee, obs De Uilenburcht in Beerta, obs Letterwies in Nieuwolda, obs De Kleine Dollard in Winschoten en cbs Maranatha in Winschoten.

De E-waste race start deze week en zal tot 12 oktober duren. Aan het einde van de race wordt de winnaar bekend gemaakt.