Lezing over de Stadskudde Oldambt

Winschoten/Wildervank - Pieter Kunst geeft woensdag 26 september een lezing in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis in Veendam over de Stadskudde Oldambt, aanvang 19.30 uur.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei afdeling Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen twee euro.

Kunst hield met zijn vrouw jaren geleden als hobby een aantal schapen rondom hun verbouwde boerderij in Blijham. Zijn droom was om ooit een grote schuur te bezitten met nog veel meer schapen. Toen het aantal schapen zich had uitgebreid naar zo'n 100 stuks deed zich de mogelijkheid voor een grotere boerderij te kopen in Beerta.

De kudde groeide verder en in 2011 maakte Pieter Kunst de keuze om zijn baan op te zeggen en zich volledig te richten op de schapen. Zo ontstond de Stadskudde Oldambt. Het bedrijf is inmiddels een erkend leerbedrijf, waar tevens workshops worden gegeven en activiteiten rondom de kudde worden georganiseerd. 

Groei & Bloei

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 30.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportage’s en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl