Eerstejaars studenten Hanzehogeschool zamelen geld in Geuko

Winschoten/Groningen - De start van het schooljaar staat voor de eerstejaars studenten van de Hanzehogeschool in Groningen in het teken van het goede doel. In groepen worden de studenten aan het werk gezet met verschillende opdrachten. Eén van de goede doelen waar geld voor ingezameld wordt is 'Lang zal Geuko leven'.

Zoals bekend is de nu 6-jarige Geuko van Lang uit Winschoten gezond geboren, maar kreeg hij op 22 juli 2016 griepverschijnselen. Binnen 48 uur raakte Geuko verlamd en kwam hij in het ziekenhuis aan de beademing te liggen. Na een reeks onderzoeken werd de diagnose Acute Flaccid Myelitis (AFM) gesteld.

Stichting Adventure Geuko

Op dit moment is Stichting Adventure Geuko druk bezig met geld inzamelen voor onder andere een rolstoel en een behandeling in Amerika. Deze behandeling wordt door de verzekering niet vergoed.

Naast een tal van activiteiten en acties die binnen slechts drie dagen al opgezet zijn door de studenten - denk hierbij aan een sponsorloop, vrijwilligerswerk in ruil voor donaties, de verkoop van stroopwafels, hamburgers en zelfs onderbroeken - zijn de eerstejaars studenten opzoek naar donateurs die mee willen helpen met het steunen van Geuko, zodat ook hij een zo normaal mogelijk leven kan hebben en zo gezond mogelijk kan worden.

Doneren

Donaties kunnen worden gedaan via rekeningnummer: NL19 RABO 3032 1281 45, ter attentie van Harmen de Boer (voorzitter projectgroep). Ook is doneren mogelijk via getfunded: HTTP://getfunded.nl/campagne/1357-Geuko-wil-ook-kind-zijn