Dierenasiel Winschoten houdt open dag

Winschoten - Dierenasiel Winschoten houdt op zondag 30 september, vlak voor Werelddierendag, een open dag. Belangstellenden kunnen die dag van 13.00 en 16.00 uur een kijkje nemen in het onderkomen aan de Industrieweg 35.

Bezoekers kunnen een blik werpen achter de schermen van het asiel, de asieldieren ontmoeten, Dierenambulance Oost-Groningen bekijken en meedoen aan een loterij. Ook zijn er kraampjes, kapjes en drankjes. 

In Dierenasiel Winschoten worden dieren opgevangen die verdwaald zijn, of gedumpt, of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze gezorgd kan worden. Ze krijgen tijdelijk onderdak, medische verzorging en begeleiding als dat nodig is. Ook wordt er een nieuw thuis voor de dieren gezocht.

Dierenbescherming
Dierenasiel Winschoten en Dierenambulance Oost-Groningen maken onderdeel uit van de Dierenbescherming, die  jaarlijks ongeveer 25.000 asieldieren opvangt. De Dierenambulances rukken zo’n 65.000 keer per jaar uit om dieren in nood te helpen.

Daarnaast gaan districtsinspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en vrijwillige Medewerkers Buitendienst jaarlijks op duizenden meldingen af van verwaarlozing of mishandeling van dieren. Via voorlichting en preventiewerk probeert de Dierenbescherming dierenleed zo veel mogelijk te voorkomen.